Menu Sluiten

Mijn naam is Gerry van Roosmalen. Levenswijze, fotograaf. Uw vakfotograaf Gerry van Roosmalen

In 2004 studeerde ik af aan de Fotovakschool te Apeldoorn, met als specialisaties portret en reportage. In 2006 volgde ik samen met enkele medestudenten van de fotovakschool een mentorschap documentaire fotografie.

Het meest werk ik in mijn studio aan portretten en kleine groepen, maar ook fotografie op locatie en bruidsreportages behoren zeker tot de mogelijkheden.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik ook werkzaam als auteur. Ik bedenk mijn eigen projecten, met als doel het samenstellen van boeken met zowel mijn fotografie als mijn teksten. Een foto zegt dan misschien meer dan duizend woorden, maar ik vertel er  ook graag het verhaal bij.

Publicaties

  • In 2010 verscheen mijn eerste boek, Waarom Groenland…”. Het idee ontstond op de terugreis van een vakantie die ik daar doorbracht. Een kleine opeenstapeling van gebeurtenis bracht mij tot een besef, dat niet zonder woorden kon blijven.
  • In 2012 verscheen mijn tweede boek, “Ode aan IJsland” waarin ik in woord en beeld mijn liefde voor IJsland tot uitdrukking breng.
  • In 2017 verscheen mijn derde boek, “Fotograferen op IJsland”. Een handig fotografie gidsje dat helpt om IJsland mooi en veilig in beeld te brengen.
  • Op 23 juli 2021 verschijnt mijn nieuwe publicatie, “IJslandse Parels”. Een boek met meer dan honderd IJslandse toplocaties samengevat op 240 pagina’s en is geïllustreerd met meer dan driehonderd foto’s. Meer informatie hierover vind je op mijn andere website: Odeaanijsland.nl

Zoek je een fotograaf voor een kleine opdracht of een groot project, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Waarschijnlijk komen we wel tot een samenwerking.