Menu Sluiten

Spetters

Vaak heb ik al wat langer ideeën waar ik mee rondloop. Concepten die ik graag wil uitwerken maar die nogal wat voorbereiding nodig hebben. Ik werk graag met water en heb al regelmatig na een middagje ploeteren mijn studio moeten uitdweilen.

Voor dit project had ik een waterbak nodig met ongeveer 80 liter water. Het hoefde niet diep te zijn, maar wel groot. Met een en ander aan PVC pijpen en wat dik zeil moest ik de klus wel kunnen klaren.

De bak werd in elkaar gezet en voorzichtig met water gevuld. In het kader van één zeil is geen zeil had ik twee verschillende zeilen in de bak gelegd. Dat was geen verkeerde gedachte want door het lekken van 1 van de zeilen in combinatie met een werkvloer die toch enigszins afloopt gutste het water aan één kant van de bak over de rand.

Dan sta je in plaats van te fotograferen erg lang te dweilen. Het is best vermoeiend om ongeveer 20 liter water met een dweil op te deppen en in een grote emmer weer uit te wringen. De sportschool kan ik hierdoor voorlopig weer even overslaan.

In de studio beschik ik trouwens ook niet over warm water. Voor het model dus ook een uitdaging, want zelfs een bak van drie centimeter diep in combinatie met het gespetter zorgt er toch al snel voor dat je enorm afkoelt.

Om te voorkomen dat het gespetter mijn studiolampen, muren of andere zaken die niet zo goed tegen vocht kunnen, waaronder ook stopcontacten had ik aan het plafond ook doorzichtig afdekfolie gehangen. Nu heb je afdekfolie, en afdekfolie. Ik had de variant die bij de minste aanraking scheurt.

Tijdens het klaarzetten van alle middelen en hulpmiddelen in de studio ging er dan ook zo nu en dan wat gevloek door de ruimte. Gelukkig zet ik altijd eerst alles klaar alvorens het model arriveert zodat ik mij lekker kan laten gaan als dingen niet gaan zo als ik wil dat ze moeten gaan.

En dan na een kort “Zen” momentje mocht mijn model plaatsnemen in de waterbak waarna het gespetter kon beginnen…
Hieronder nog enkele foto’s uit de serie:

  • 20170206-007
  • 20170206-008
  • 20170206-015
  • 20170206-018
  • 20170206-025
  • 20170206-030
  • 20170206-035
  • 20170206-066

En terwijl het model alweer onderweg naar huis was onder het genot van de heetste stand van de verwarming in haar auto, mocht ik nog een behoorlijke tijd opruimen en dweilen. Heel veel dweilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *