Menu Sluiten

Amersfoort – Straatfotografie

Ik heb mezelf nooit zo toegelegd op straatfotografie. Ik vind het niet makkelijk om mijn camera op een wildvreemde passant te richten en vervolgens een foto te maken. Hoewel de meeste mensen er geen moeite mee hebben geportretteerd te worden kan ik me voorstellen dat de “geportretteerde” zich beledigd voelt. Want laten we eerlijk zijn, de meeste geportretteerde hebben “iets” wat ze interessant maakt, anders zouden we de camera niet op hen richten. Dat kan een doorleeft hoofd zijn, een apart hoedje, een vreemde haardracht etc. Mezelf verdekt op stellen en dan stiekem foto’s maken is niet mijn stijl. Liever maak ik eerst contact en maak dan mijn foto’s. Waarom weet ik niet, maar in het buitenland vind ik dit in tegenstelling tot Nederland niet moeilijk.
Toch heb ik mij laten verleiden om samen met een delegatie fotografen van de fotosite van de National Geographic Community naar Amersfoort te gaan om ons daar te begeven op het pad van straatfotografie.

Op zaterdag 16 april togen zo een dertigtal fotografen waaronder ikzelf door het centrum van Amersfoort. Het was markt, er was een smartlappenfestival en het was ongelooflijk druk. Hoewel ik het gewend ben mensen voor mijn camera te hebben vond ik vanwege eerder genoemde redenen mijn draai niet helemaal. In het begin liep ik een beetje met mijn zieltje onder mijn arm. Ik moest echt even tijd nemen om te acclimatiseren aan de “stad”.

Ik heb even de camera opgeborgen, en heb de stad op me in laten werken. Zonder camera voor mijn gezicht vond ik het steeds boeiender worden de mensen te observeren. Na een tijdje heb ik mijn camera weer tevoorschijn gehaald, en heb op mijn manier gewerkt om het “Amersfoortse straatleven” in beeld te brengen.

Meer foto’s Klik Hier

3 reacties

  1. m3loof

    Ha One Eye Vision,
    Leuke foto van al die mensen in de boot met camera's. Ik kopieer de url naar die foto graag naar het discussiedraadje van onze Flickr-meet-up.
    groeten,
    Manon Loof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *