Menu Sluiten

Klaprozen, korenbloemen en kamille

Zodra onze familiespaarpot weer wat voller begint te worden is er altijd wel weer iemand die voorstelt het gespaarde geld om te zetten in een lang weekendje met zijn allen ergens heen. Zo streken wij het afgelopen Pinksterweekend met de hele familie neer in het Limburgse plaatsje Sint-Joost. We hadden een ruime kampeerboerderij
“Los Elefantos” genaamd, voorzien van eigen zwembad tot onze beschikking.

De avonduren stonden meestal in het teken van lekker eten, spelletjes doen, discussies voeren of gewoon onderuitgezakt op de bank wat lezen. De dagen werden voornamelijk gevuld met wandelen. De eerste dag bracht ons naar het Kranenbroek bos, waar we met behulp van een GPS een speurtocht liepen. (www.geocaching.com) Op die manier kom je ook eens van de gebaande paden en weet je niet van te voren welke route voor je ligt.

Een van de vele vlindersoorten die ik hier tegenkwam

In de avonduren kwam ik er achter dat achter de boerderij een korenveld te vinden was met natuurlijk koren, maar ook veel klaprozen, korenbloemen en kamille. Een klein paradijsje dus als je met het fotografievirus besmet bent.

 

En zo wandel je door een veld van koren en klaprozen. Voorzichtig manoeuvrerend tussen de tere bloemblaadjes die bij het minste zuchtje wind worden weggevoerd, bij iedere aanraking naar beneden dwarrelen

Naast de uitstapjes met de hele familie was er ook tijd om er opuit te trekken puur en alleen voor de fotografie. Tijdens een van die wandelingen stonden we in eens oog in oog met de grote Sabelsprinkhaan. Een beestje wat ik al zeker 30 jaar niet meer had gezien.

 

 

 

 

In grote getalen was ook de processierups present

Onderweg veel wisselende landschappen.

 

 

 

 

En dan nog op een lelie blad waar hij natuurlijk ook thuis hoort een groene kikker

Ik heb dit weekend veel leuks kunnen fotograferen, en weet zeker dat ik hier nog eens terug kom en dan natuurlijk weer gewapend met mijn camera.

2 reacties

  1. Willy van Heukelom

    Heb ontzettend genoten van je natuurfoto’s. Grote klasse! Het juiste oog, de juiste plaats en het juiste moment ……. hetwas er allemaal. Complimenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *